Evaluatie mobiele telefoons voor ouderen

Voor Fujitsu Europe ltd. werd door Monito in samenwerking met Javier Cañada van The Cocktail in Madrid een onderzoek uitgevoerd naar voorkeuren tussen conceptmodellen van mobiele telefoons van Fujitsu. De onderzoeksuitslag was doorslaggevend voor de keuze van Fujitsu voor de lancering van een bepaald model binnen Europa. Het gehele onderzoek is (inclusief rapportage en presentatie in het hoofdkantoor van Fujitsu Spanje in Madrid) binnen de zeer korte tijd van 2 weken gerealiseerd.

"Study on preferences in mobile phone design among Spanish senior consumers for Fujitsu Europe Ltd."

Monito werd door de focus op "user experience design" gevraagd om in Madrid het onderzoek in samenwerking met The Cocktail op te zetten en uit te voeren. Het hoofddoel was de reactie en voorkeuren van oudere consumenten in Spanje ten opzichte van een aantal vooraf bepaalde conceptmodellen van Fujitsu mobiele telefoons te definiëren.

Het user experience onderzoek bestond uit meerdere focusgroep sessies, telefonische interviews de dag na de sessies en een uitgebreid geïllustreerd verslag. Het verslag is met succes ontvangen en ook in Japan door het management bestudeerd.

Fujitsu feedback rapport

Ga naar het totaaloverzicht van alle 32 innovaties.

Monito BV - Postbus 715 - 7500 AS Enschede - 053-431 05 91 - info@monito.nl - www.monito.nl