Decentraal onderhouden infogids

De verenigingen van de Universiteit Twente bieden een erg breed scala aan activiteiten. De universiteit bracht hiervoor jaarlijks een gedrukt boekje uit, het zogenaamde vademecum. Hieraan waren veel kosten voor beheer, opmaak en drukwerk verbonden.

Monito heeft de volledige inhoud van de gedrukte versie ingelezen en ingebed in een online applicatie.

Door verenigingen beheerd

Door het Vademecum digitaal te maken, kon de inhoud direct door de eigenaar van die informatie (veelal verenigingen) worden onderhouden. Hierdoor blijven de gegevens beter up-to-date en worden ze beter doorzoekbaar. Bovendien is dit een stuk goedkoper.

Op basis van de online database kon nog een gedrukte versie gegenereerd worden, maar dit is in de praktijk niet meer gebruikt.

Activiteiten en verenigingslijst view

Als je je wilt orienteren op een nieuwe activiteit is het soms lastig om op basis van een verenigingsnaam te zoeken. Dit geldt in nog sterkere mate voor aankomende en potentiele studenten.

Het vademecum is daarom door Monito dusdanig ingericht dat er zowel op activiteit als aanbieder gezocht kan worden. Zo kun je in een oogopslag zien bij welke verenigingen je kunt zwemmen en wat bijvoorbeeld de Drienerlose Roei Vereniging nog meer biedt.

Neem zelf een kijkje in het Vademecum op http://www.studentunion.utwente.nl/verenigingeninfo/nl/

Ga naar het totaaloverzicht van alle 32 innovaties.

Monito BV - Postbus 715 - 7500 AS Enschede - 053-431 05 91 - info@monito.nl - www.monito.nl