Advisering digitale overheid

Monito heeft in 2005 voor het Telematica Instituut onderzoek gedaan naar portals en open standaarden.

Het onderzoek bestond uit een verkenning van open standaarden die nodig zijn bij het opzetten van een portal architectuur voor het integreren van overheidsdiensten. Naast het identificeren van standaarden (waarbij ook zaken als standaardisatie, acceptatie en implementatie status een rol spelen) is er ook gekeken naar alternatieven en trade-offs bij het wel of niet gebruiken van een bepaalde standaard.

Aan de hand van een scenario zijn vier verschillende integratie-niveaus nader bekeken. Voor de twee meest geavanceerde niveau's is bovendien een architectuur ontworpen om presentatie en proces-integratie mogelijk te maken met open standaarden.

Monito heeft dit onderzoek kunnen doen vanwege onze ervaring op portal gebied met de Student Portal en MyCampus van de Universiteit Twente en op open standaard gebied vanwege het afstudeerproject van Bas Jansen, één van de oprichters van Monito.

Samenvatting Using Open Standards for Portal IntegrationSamenvatting Using Open Standards for Portal Integration (74,4 kB)

Neem om een volledig exemplaar (digitaal, PDF) te ontvangen contact op met Monito.

Ga naar het totaaloverzicht van alle 32 innovaties.

Monito BV - Postbus 715 - 7500 AS Enschede - 053-431 05 91 - info@monito.nl - www.monito.nl